Ekonomi

TÜİK: Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik yüzde 560,9 ile fındıkta gerçekleşti.

Toplam tahıl ürünleri için 2021-2022 piyasa döneminde yerli üretimin iç talebi karşılama derecesi (yeterlilik derecesi) %80,3 oldu. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik düzeyi %87,3 (durum buğdayında %151,8, diğer buğdaylarda %79,9), yem sanayinin en değerli girdisi olan arpanın yeterlilik düzeyidir. , %66,8, mısırın yeterlilik düzeyi ise %76’dır. ,6 ve soya fasulyesi yeterlilik seviyesi %6 idi.

2021-2022 piyasa döneminde meyve ve içecek mahsullerinde en yüksek yeterlilik yüzde 560,9 ile fındıkta oldu. Narenciye salkımındaki meyvelerin tamamının kendine yettiği görülmüştür. Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %97,9 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam sebze ürünleri için 2021-2022 pazar döneminde iç talebi karşılama derecesi %113,5 oldu. Sebzelerde en yüksek yeterlilik %124,2 ile havuçta, %123,7 ile domateste ve %121,5 ile taze bezelyede oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu